28.1.2015 9:15

Ενός κακού (έργου) μύρια έπονται

ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Την εύλογη αγανάκτηση των μόνιμων κατοίκων της βορειοανατολικής Χίου προκαλεί πλέον η κατάσταση του οδοστρώματος στην εθνική οδό Χίου- Καρδαμύλων και συγκεκριμένα στο τμήμα από Μερσινίδι μέχρι Συκιάδα.

Η νεροποντή των τελευταίων 24ωρών είχε ως αποτέλεσμα τεράστιος χωμάτινος όγκος να αποκολληθεί από το βουνό λίγα μέτρα μετά τη Μονή του Μερσινιδίου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία αρχικά να διακοπεί εντελώς και στη συνέχεια να επιτρέπεται με ιδιαίτερη προσοχή μόνο από το ένα ρεύμα. Οι καταπτώσεις είναι συνεχείς στο τμήμα του δρόμου που διανοίχθηκε χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί, ίσως για τη χρήση των χωματουργικών υλικών για μπαζώματα.

Παρότι η κατάσταση παραμένει γνωστή εδώ και 3 χρόνια τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία της, η περιφερειακή αρχή ξόρκισε ενδεχόμενο ατύχημα με την αποστολή ενός δελτίο Τύπου, μέσα από το οποίο επισημαίνει την επικινδυνότητα της διέλευσης οχημάτων από το συγκεκριμένο τμήμα.

Καμία παρέμβαση μέχρι το Μάρτιο

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θόδωρο Βαλσαμίδη η οποιαδήποτε παρέμβαση στο τμήμα από Μερσινίδι μέχρι Συκιάδα είναι αδύνατη, δεδομένης της ημιτελούς εργολαβίας της «ΑΚΑΜΑΣ» που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Αναγκαστικά αναμένουμε το τέλος Μαρτίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία των 15 μηνών και αυτοδίκαια ισχύει η απόφαση της Περιφέρειας για λύση της σύμβασης με την ΑΚΑΜΑΣ», εξήγησε ο κ. Βαλσαμίδης.

Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι τα σενάρια είναι δύο. Πρώτον η προκήρυξη νέου αναδόχου, που χρονικά όμως πάσχει ή η εκπόνηση νέας μελέτης και εκ νέου ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο.

«Περισώζουμε ό,τι μπορούμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος σημείωσε ότι «οι απαντήσεις για το αίσχος της συγκεκριμένης εργολαβίας θα πρέπει να δοθούν από άλλους».

«Ψάχνουμε απεγνωσμένα τρόπο να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από τη συγκεκριμένη εργολαβία, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στα ταμεία της Ε.Ε. εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα από το Μερσινίδι μέχρι τη Συκιάδα τόσο με το οδόστρωμα όσο και με τις συνεχείς καταπτώσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω άπαντες ότι η προσοχή μας είναι διαρκώς στραμμένη σε αυτό το κομμάτι του δρόμου, για το οποίο εξετάζουμε όλα τα δυνατά σενάρια παρεμβάσεων», κατέληξε ο κ. Κάρμαντζης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ