15.12.2014 16:40

Ενώνεται με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ

Απόφαση σταθμό για τη συνέχιση αλλά και διεύρυνση της δράσης του Διαδημοτικού πλέον Λιμενικού Ταμείου έλαβαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής που δέχθηκαν την ένταξη του τοπικού Λιμενικού Ταμείου στο δίκτυο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας.

Η Ε.ΛΙΜ.Ε

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Μ. Μπελέγρης, ο σκοπός της ένταξης του Λιμενικού Ταμείου στη συγκεκριμένη Ένωση είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων όλων των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας πολιτικής, τη συμμετοχή των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και την παροχή ανταγωνιστικών λιμενικών υπηρεσιών.

« Ουσιαστικά η ένταξή μας στη συγκεκριμένη ένωση θα μας προσφέρει σειρά λύσεων σε προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει μεγαλύτερα λιμενικά ταμεία από αυτό της Χίου. Η είσοδος του Λ.Τ. στην Ένωση είναι εντελώς δωρεάν και θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε σε όσους στόχους έχουμε θέσει για την επόμενη 5ετία. Από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μέχρι και το κομμάτι  κρουαζιέρας», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης.

Σε αυτά τα πλαίσια την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθεί στη Χίο ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά Γ. Ανωμερίτης προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του Λιμενικού Ταμείου Χίου, που είχε υπογραφεί επί δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ