17.1.2016 13:35

Ένα με τη θάλασσα [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με δυσκολία και ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς διεξάγεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Λεωφόρο Ενώσεως, στο ύψος του αεροδρομίου, αφού οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στο  νησί από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχαν ως αποτέλεσμα βράχια, βότσαλα αλλά και δεκάδες τόνοι φυκιών να κατακλείσουν το οδόστρωμα.

Βροντάδος

Από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα αφού τόσο στον Βελονά όσο και στου «Παντελάκη» η θάλασσα ξέβρασε στο οδόστρωμα μεγάλη ποσότητα άμμου και χαλικιού από την παραλία. Επιπλέον όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άνδρες προχώρησε στην κοπή ενός δέντρου στην περιοχή του Αφανή Ναύτη, καθώς εξαιτίας του ανέμου είχε πάρει επικίνδυνη κλήση και κρίθηκε επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Τάγμα Αγίου Παντελεήμονα

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα, εκεί όπου η θάλασσα εκτός από φύκια, ξέβρασε στο οδόστρωμα βότσαλα και πέτρες με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να απαιτεί ιδιαίτερη και αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς.

Ναυτικός Όμιλος Χίου

Την ίδια ώρα τις πληγές του μετράει για μία ακόμη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Χίου αφού οι εγκαταστάσεις του στην περιοχή της Μπέλα Βίστα υπέστησαν σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία. Ο αποθηκευτικός χώρος των σκαφών γέμισε με φύκια, η πρόσβαση από την πλευρά του χώρου στάθμευσης είναι απαγορευτική ενώ ο περιβάλλων χώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Σε δηλώσεις τους στον «π» τόσο ο Προπονητής της Ιστιοπλοίας Άλντο Σάλβια όσο και οι υπεύθυνοι του Ομίλου ζήτησαν την άμεση συνδρομή της πολιτείας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

Βούλιαξαν βάρκες στη Φάρκαινα

Ζημιές σημειώθηκαν και στο λιμανάκι της Φάρκαινας καθώς ο δυνατός νοτιάς σε συνδυασμό με την ισχυρή καταιγίδα είχαν ως αποτέλεσμα να βουλιάξουν βάρκες οι οποίες ανασύρθηκαν με τη βοήθεια γερανού.

Ένα με τη θάλασσα η Λεωφόρος Ενώσεως

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει και η Λεωφόρος Ενώσεως από το γεφύρι του Παρθένη μέχρι και το αεροδρόμιο. Η θάλασσα πλημμύρισε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο δρόμος να θυμίζει λίμνη ενώ τα συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν από το πρωί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος από τα φύκια και τα βότσαλα.

Τρία συμβάντα για την Πυροσβεστική

Τέλος η Πυροσβεστική επιχείρησε σε τρία συνολικά συμβάντα. Στη 1 τα ξημερώματα κλήθηκε να κόψει δέντρο στην περιοχή της Καλαμωτής ενώ 4 ώρες αργότερα κλήθηκε να κατασβήσει φωτιά σε δέντρο στην περιοχή ανάμεσα σε Καρφά και Αγία Ερμιόνη που πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από πτώση κεραυνού.  Παράλληλα προχώρησε και στην απάντληση υδάτων από κτίριο στην περιοχή του Βροντάδου.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ