26.5.2016 15:43

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των Κεραμείων

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΜΕΝΩΝ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει μετά απο αναμονή ετών η πολυπόθητη επένδυση των Κεραμείων, με την Επιτροπή Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας να ασχολείται επιτέλους σοβαρά, με ενα εγχείρημα που θα αναβαθμίσει ριζικά το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Σε προ ημερών συνεδρίαση της Επιτροπής, ζητήθηκε από τους επενδυτές να τροποιήσουν τις μελέτες που αφορούν στην κατασκευή της προβλεπόμενης μαρίνας σκαφών αναψυχής, ώστε να ειναι πλήρως προστατευμένη κυρίως από τους νότιους ανέμους.

 

Το επόμενο στάδιο

Ουσιαστικά η επένδυση των Κεραμείων θα ξεκινήσει να υλοποιείται όταν όλες οι προμελέτες ολοκληρωθούν κι εγκριθούν από διυπουργική επιτροπή, η οποία σε επόμενη φάση θα δώσει το πράσινο φως για τις οριστικές μελέτες και τη δημοπράτηση του έργου.

"Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία του έργου και της επένδυσης. Παρά την οικονομική κρίση τον ενδιαφέρον των ιδιοκτητών της έκτασης παραμένει άσβεστο. Είναι σημαντικό ότι ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο οι εξελίξεις γύρω απο το έργο είναι αλματώδεις", ανέφερε στέλεχος της Επιτροπής στον "π",

 

Εμπλέκουν και την κρουαζιέρα

Σημαντική ως προς την πορεία υλοποίησης των Κεραμείων θεωρείται και η άτυπη εμπλοκή του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπιστών Κρουαζιέρας Θεόδωρου Κόντε, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασχολείται ενεργά με την προώθηση της επένδυσης.

 Άτομα που βρίσκονται στον κύκλο του Χιώτη επενδυτή ΛουΚολάκη, σημείωσαν στον "π" ότι η συμβολή του κ. Κόντε είναι σημαντική κυρίως από άποψη παρεμβάσεων στα αρμόδια υπουργεία και αναγκαίων επαφών στα πλαίσια της αντίληψης του μεγέθους της επένδυσης.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που το τοπίο γύρω απο το επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει την υλοποίηση του project παραμένει ομιχλώδες με τις τελευταίες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν εκ νέου το ενδιαφέρον Τούρκων κυρίως επενδυτών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ