18.1.2016 10:54

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στη Βόρεια Χίο

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται Δήμος και Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χτύπημα του χιονιά.

Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Γ. Ζώα έχουν προμηθεύσει με αλάτι τα χωριά του Αγίου Γεωργίου Συκούση, το Λιθί και τα Αυγώνυμα ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πάρεδρο των Καρυών.

Παράλληλα ο Δήμος διέθεσε αλάτι σε δεκάδες τσοπάνηδες που με δική τους μέριμνα θα ριχθεί σε αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε μάντρες στις ορεινές περιοχές της Χίου.

Τέλος προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα ο Δήμος έχει προμηθευτεί με 400 τσουβαλάκια άμμου.

Από την πλευρά της πάντως η Περιφέρεια είναι ήδη σε επαφή με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού ενώ συνεργεία της επιχειρούν στο οδικό δίκτυο από Κατάβαση μέχρι και Βολισσό, καθώς σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις κατά μήκος του οδοστρώματος. 

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το νησί μας προβλέπεται σταδιακή πρώτης της θερμοκρασίας που τα ξημερώματα της Τρίτης θα αγγίξει οριακά τον ένα βαθμό κελσίου πάνω από το μηδέν. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας προβλέπεται χιονόπτωση κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Χίου. Σε ότι αφορά τους ανέμους, θα πνέουν Βόρειοι εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ η υγρασία θα κυμανθεί από 72 έως 85%. 

UPDATE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:26

Κλειστός ο δρόμος στο «18»

Με ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο του Αίπους. Το χιόνι έχει καλύψει το οδόστρωμα από το ύψος του τουριστικού χωριού μέχρι και το «18». Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Βιβή Ποταμούση ο δρόμος είναι απροσπέλαστος καθώς η χιονόπτωση είναι έντονη.

«Καθαρό» το Πιτυός

Χιονόπτωση πάντως σημειώνεται αυτή την ώρα και στην περιοχή του Πιτυούς, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά αφού ο δρόμος είναι καθαρός από χιόνια.

Να σημειωθεί ότι γκρέιτερ της περιφέρειας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο του Αίπους. 

UPDATE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:00

Με ανακοίνωσή της η Τροχαία Χίου σημειώνει ότι από τις 14:00 στο τμήμα της ε.ο. Χίου - Βολισσού από το 18ο χιλιόμετρο έως τη διαστάυρωση Πυτιούς, καθώς και στην επαρχιακή οδό Διευχών - Σπαρτούντα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στους ανωτέρω δρόμους, αλλά και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (χρήση ζώνης ασφαλείας - προστατευτικού κράνους, περιορισμός ταχύτητας ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, παραχώρηση προτεραιότητας, αποφυγή αντικανονικού προσπεράσματος και επικίνδυνων ελιγμών), ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα πρέπει να είναι καλά συντηρημένα (φώτα, φρένα, ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες κλπ) και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων οι μετακινήσεις να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες, αποφεύγοντας δρόμους, στους οποίους μπορεί να προκληθεί κίνδυνος κατά τη διέλευσή τους»
, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ