29.3.2013 15:24

Εμβαλωματική λύση για το Μερσινίδι προωθεί η Περιφέρεια

ΝΕΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η Π.Ε. ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ - ΣΥΚΙΑΔΑ

Στα χέρια της παίρνει το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή του Μερσινιδίου, αφού η στασιμότητα στην εκτέλεση του έργου της διάνοιξης και της αποκατάστασης του δρόμου από την «ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε.», λειτουργεί εις βάρος των διερχόμενων οδηγών και μόνο.

Οι αστοχίες στην αρχική γεωλογική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Χίου αλλά και οι ημιτελείς εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τον ανάδοχο του έργου, εξαναγκάζουν την Περιφέρεια να επανέλθει με εργασίες που θα λύσουν προσωρινά το πρόβλημα μέχρι την έναρξη των εργασιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Μ. Κράκαρης μιλώντας στον «π» ξεκαθάρισε το θέμα τονίζοντας ότι ήδη έχει ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης που θα δώσει λύση στην καθίζηση του οδοστρώματος που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τους οδηγούς Ι.Χ. και δικύκλων. 

«Ευελπιστούμε ότι σε 2-3 μήνες η μελέτη θα είναι έτοιμη. Στόχος μας είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη συνέχιση της εργολαβίας να δώσουμε μία πρόχειρη αλλά ασφαλή λύση, που διασφαλίζει την ομαλή διέλευση οχημάτων και δικύκλων. Τα βράχια, τα χώματα αλλά και το οδόστρωμα βρίσκονται στο επίκεντρο της μελέτης που έχουμε αναθέσει σε γραφείο.

Από την πλευρά μας πιέζουμε τον μελετητή να μας παραδώσει τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού Χίου- Καρδαμύλων.

Μόλις μας παραδοθεί η μελέτη τότε θα ξεκινήσουμε και τις εργασίες», είπε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ