5.7.2012 11:40

«Έλικες» στη μάχη της πυροπροστασίας

 
Στην εθελοντική επάνδρωση των πυροφυλακίων της Κλειδούς αλλά και της Λαγκάδας προχωράνε από κοινού οι εθελοντικές οργανώσεις «Έλιξ» και «Ποδηλατείν» προσφέροντας έτσι ένα σημαντικό χέρι βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου σε μία περίοδο που οι ελλείψεις αλλά και το αυξημένο φορτίο από τα συμβάντα δεν αφήνουν περιθώριο χαλάρωσης για τα στελέχη της. 
Έτσι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «π» η πρόεδρος του «Έλικα» Γ. Αργυρούδη, στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός ατόμων θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση με την Π.Υ. Χίου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η εθελοντική δράση των μελών των δύο συλλόγων.
«Θα πρέπει πρώτα τα μέλη μας να λάβουν μία στοιχειώδη εκπαίδευση όπως για παράδειγμα το πώς να προσανατολίζονται στα σημεία του ορίζοντα και να δίνουν σωστές πληροφορίες στο κέντρο της Πυροσβεστικής και έπειτα να αναλάβουμε δράση. Για εμάς το να ξεκουράζουμε τους Πυροσβέστες σε ένα κρίσιμο δίωρο κάθε ημέρα όπως για παράδειγμα το 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, θα αποτελέσει ιδιαίτερη ευτυχία γιατί θα έχουμε εξυπηρετήσει έναν από τους κύριους σκοπούς μας που είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού» είπε η ίδια καλώντας παράλληλα τους πολίτες του νησιού να συστρατευθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ