25.5.2012 12:00

«Ελευθέρια» μόνο με τα απαραίτητα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΧΡΙ 35.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΜΠΑΤΖΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η ανάγκη συντονισμού σε ότι αφορά τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου για τα 100 χρόνια από την ένωση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το υπερβολικά μικρό ποσό που επιτρέπει το ΥΠ.ΕΣ. για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, επισημάνθηκε σε όλες σχεδόν τις εισηγήσεις των Νομικών Προσώπων και των φορέων του Δήμου κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης.

Όπως ανέφερε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος, Π. Λαμπρινούδης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν γραπτώς τις ιδέες και τις προτάσεις τους προκειμένου να αποφευχθεί η διοργάνωση πανομοιότυπων εκδηλώσεων, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο κονδύλια, τα οποία σε κάθε περίπτωση, με βάση την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 35.000 ευρώ.

Το γενικότερο πλαίσιο των δράσεων αποτύπωσε κατά την εισήγησή της η υπεύθυνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Ρ. Παγούδη – Δαμίγου, η οποία ανέφερε ότι θα δοθεί κύριο βάρος στην ανάρτηση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού από τις ημέρες της απελευθέρωσης, σε ειδικούς πίνακες σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ πρόσθεσε  σειρά δράσεων  τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν από κοινού το ΔΗΠΕΘΕ, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και το Ομήρειο.

Το φορτίο των εκδηλώσεων  θα πέσει στο ΔΗΠΕΘΕ και το Ομήρειο με τα θεατρικά δρώμενα, με τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και την ομιλία της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ να αποτελούν τις κορωνίδες των δράσεων.

Σημαντικές πάντως επιφυλάξεις εκφράστηκαν για τη θεατρική αναπαράσταση της απελευθέρωσης μέσα στο Κάστρο της Χίου, με το Γ. Ζαφείρη και το Θ. Τσατσαρώνη να τονίζουν ότι θα πρέπει να βρεθούν χρηματοδότες, αφού η συγκεκριμένη παράσταση αγγίζει τα 15.000 με 20.000 ευρώ σε κόστος.

Σε ότι αφορά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, φαίνεται ότι είναι επιφορτισμένο να αναλάβει τη δημιουργία συναυλιών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας Χίου, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μ. Γιαννάρα, θα υπάρξουν και από κοινού διοργανώσεις με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ