21.1.2013 14:22

Ελέγχεται τώρα η «αθώωση» της Λ. Βαρκάρη

Την αίσθηση ότι στην υπόθεση της οφθαλμιάτρου του «Σκυλιτσείου» για τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας υπήρχε προσχεδιασμένη διοικητική συγκάλυψη επιχειρεί να αποτινάξει ο υπουργός Υγείας, με αρκετή χρονική καθυστέρηση.
Με εντολή του κ. Αν. Λυκουρέντζου διατάχθηκε διοικητικός έλεγχος προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε εμπλεκόμενου προσώπου αναφορικά με την καθυστέρηση άσκησης πειθαρχικού ελέγχου κατά της Λ. Βαρκάρη, η οποία δημόσια αποδέχθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις πιστοποιητικών τυφλότητας ενήργησε με κοινωνικά και όχι ιατρικά κριτήρια.
Μετά την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Χίου να τεθεί σε μηνιαία αργία, η κ. Βαρκάρη επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα της, αφού πέρασε άπρακτο το χρονικό διάστημα ενός μηνός, σύμφωνα με το νόμο, βάση του οποίου θα έπρεπε να εξετασθεί η υπόθεση της. Ο διοικητικός έλεγχος ασκείται κατά της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Β’ ΔΥΠΕ, αρμόδιας να ελέγξει την υπόθεση. Παράγοντες του χώρου της υγείας επισήμαιναν, ωστόσο, ότι πολύ δύσκολα θα εντοπισθούν ευθύνες, καθώς είναι σύνηθες οι συγκεκριμένες Επιτροπές να κωλυσιεργούν χρονικά στη λήψη αποφάσεων, με αρκετές ελλείψεις στην εκάστοτε σύνθεση τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ