1.4.2016 14:02

Έκρυθμη η κατάσταση

ΖΗΜΙΕΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΙΑΛ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ, ΠΕΖΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναστάτωση και αναβρασμό στην μικρή κοινωνία των Καμποχώρων, εκεί δηλαδή όπου στεγάζεται το κέντρο κράτησης της Χίου, δημιουργούν οι καθημερινές συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που για δεύτερη συνεχή εβδομάδα συνεχίζουν να κρατούνται στο πρώην εργοστάστιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 200 κάτοικοι από το Βασιλειώνικο, το Βερβεράτο και το Χαλκειός, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και στον Δήμο Χίου, τονίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εκτίθενται διαρκώς σε κίνδυνο, ζητώντας άμεσα το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης, αφού όπως τόνισαν το πρώην εργοστάσιο στο Χαλκειός δεν δόθηκε για κράτηση αλλά για κέντρο αλλά για καταγραφή.

Οι κάτοικοι μάλιστα εκτός των άλλων κατήγγειλαν παραβιάσεις των σπιτιών τους αλλά και απειλές με τη χρήση αυτοσχέδιων μαχαιριών.

Ήδη ο Δήμος Χίου ετοιμάζεται να στείλει εξώδικο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλοντας τη σύμβαση παραχώρησης του πρώην εργοστασίου όπου στεγάζεται το HotSpot.

Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων, οι "Γιατροί του κόσμου" ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη ΒΙ.ΑΛ. καθώς τα γραφεία τους μέσα στο κέντρο καστράφηκαν ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε μηχανήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Ο Δήμος συγκαλεί στις 6 το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση των Τοπικών Κοινοτήτων των Καμποχώρων, την ώρα που η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν από το Κέντρο Κράτησης και ανά ομάδες κατευθύνεται πεζοί στο κέντρο της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ