9.9.2016 13:32

Έκλεισαν τον δρόμο και «έβγαλαν» μαχαίρι σε Χιώτη οδηγό

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ

Την τεταμένη κατάσταση που συνοδεύει τον πολύμηνο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί επιβεβαιώνει ακόμα ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Κουντουριώτου, λίγα μέτρα μακρύτερα από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δύο Ιρανοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία, αποκλείοντας την κυκλοφορία για αρκετά λεπτά, ζητώντας μεταξύ άλλων την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

Η υπομονή των οδηγών σύντομα εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να διαμαρτυρηθεί έντονα για το κλείσιμο του δρόμου. Τα πνεύματα μεταξύ οδηγών και μεταναστών οξύνθηκαν σε τέτοιο βαθμό που ένας από τους δύο Ιρανούς απείλησε με μαχαίρι έναν Χιώτη.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε άμεσα ενώ λίγα λεπτά αργότερα έσπευσε στο σημείο αστυνομική δύναμη που συνέλαβε τους δύο Ιρανούς.

Όπως αναφέρουν πηγές στον «π» κατά των συλληφθέντων συντάχθηκε δικογραφία για παρακώληση συγκοινωνίας και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Στο μεταξύ στη Χίο συνεχίζουν να κρατούνται 28 παραβατικοί μετανάστες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Παρότι επρόκειτο να μεταφερθούν στον προαναχωρησιακό κέντρο της Κορίνθου, η πληρότητα του κέντρου είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να μεταφερθούν εκτός Χίου και να παραμένουν στο κρατητήριο της Α.Δ. Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ