16.8.2012 13:06

Εκκίνηση από το μηδέν για το Λιμενικό Σώμα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

 

Την άμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο νέος αρχηγός του Σώματος υποναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το νησί μας, που αποτελεί και τον πρώτο σταθμό των περιοδειών του στα περιφερειακά Λιμεναρχεία.

Ο Αρχηγός Μπαντιάς, τόνισε ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Λιμενικών με την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στους Φαρμακοποιούς και τους Ιατρούς απευθείας με το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να λυθεί το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία 4 χρόνια.

Παράλληλα ο ίδιος αναφερόμενος στη θωράκιση των συνόρων ανέφερε ότι θα εγκατασταθεί ή στη Χίο ή σε πολύ κοντινό νησί ένα μεγάλο σκάφος ακτοφυλακής που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα σε σημαντικά συμβάντα.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φυλάμε τα σύνορα είτε από μετανάστες είτε από παραβιάσεις της τουρκικής ακτοφυλακής. Έχουμε ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων σκαφών και έτσι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα».

Τέλος ο κ. Μπαντιάς υπογράμμισε ότι θα δοθεί βαρύτητα στην αναβάθμιση των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού ενώ ανέφερε ότι ήδη από φέτος θα υπάρξει αύξηση στον αριθμό των εισακτέων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ