1.3.2016 17:03

Εισιτήρια μόνο για… Έλληνες

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συνεχίζεται 4η συνεχή ημέρα ο ιδιότυπος αποκλεισμός προσφύγων και μεταναστών στη Χίο με το Υπουργείο Ναυτιλίας να έχει δώσει σαφή εντολή σε «Blue Star Ferries» και «Hsw» να μην εκδίδουν εισιτήρια παρά μόνο σε Έλληνες που προτίθενται να ταξιδέψουν για τον Πειραιά.

Παρότι τις προηγούμενες ημέρες οι ναυτιλιακές επέτρεπαν την έκδοση έστω και ελάχιστων εισιτηρίων, από το μεσημέρι της Τρίτης άλλαξε ο σχεδιασμός με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η έκδοση σε περιπτώσεις προσφύγων και μεταναστών.

Αποτέλεσμα  της συγκεκριμένης τακτικής ήταν να έχουν εγκλωβιστεί στη Χίο κάτι λιγότερο από 2.000 πρόσφυγες, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε κατ αρχήν η επαναλειτουργία του χώρου στέγασης του ΔΗΠΕΘΕ καθώς και το χώρου φιλοξενίας στο λιμάνι, δίπλα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Φεύγουν από τη ΒΙ.ΑΛ.

Την ίδια ώρα το γεγονός ότι η ΒΙ.ΑΛ. δεν διαθέτει εκδοτήρια εισιτηρίων, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί στον σχεδιασμό, κάνει τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί (πάνω από 500 άτομα το μεσημέρι της Τρίτης), να εγκαταλείπουν σταδιακά το Hotspot, να κατεβαίνουν στην πόλη προκειμένου να εκδώσουν εισιτήρια και να μην επιστρέφουν πίσω, αφού προτιμούν τη διαμονή τους σε σημείο κοντά στο λιμάνι.

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με το «Tera Jet»

Επιπλέον για 6η συνεχή ημέρα βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του νησιού το πλοίο «TeraJet», το οποίο όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες φιλοξενίας μεταναστών. Η αρχική εντύπωση ότι αναμένονταν πρώτα να γεμίσουν οι χώροι φιλοξενίας του νησιού κι έπειτα να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, κατέρρευσαν με το άκουσμα της είδησης ότι το πλοίο δεν χρησιμοποιείται επειδή το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε το πλοίο Χίο, χωρίς όμως να φροντίσει να ανανεωθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει με την πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ