3.12.2016 11:44

Είναι διακοσμητικοί;

ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΙ ΦΑΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΙΑ

Ένα σύστημα  πρόληψης ατυχημάτων που είχε χαρακτηρισθεί ευρηματικό και πρωτοποριακό έχει τεθεί σε αχρησία και η  Τροχαία δεν αποκαλύπτει  τι συμβαίνει. Οι φανοί προληπτικής σηματοδότησης ελέγχων που τοποθετήθηκαν την άνοιξη του 2015 στους οδικούς κόμβους του αεροδρομίου, της  Βερίτη στο Βαρβάσι και  στη  συμβολή της οδού Καλουτά με την Εθνάρχη Μακαρίου λειτούργησαν πέρσι  το καλοκαίρι του 2015 και από τότε παραμένουν σβηστοί.

Αρχικά το παραγωγικό (ομολογουμένως)  Τμήμα ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν κάποιες φθορές που θα επισκευαστούν. Στη συνέχεια μας είχαν δηλώσει ότι λόγω της απαραίτητης οικονομίας εξόδων θα λειτουργούσαν από τον περασμένο Μάϊο για τους θερινούς μήνες όπου αυξάνεται η αναγκαιότητα των ελέγχων. Δεν λειτούργησαν ποτέ. Τώρα το τμήμα ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί και εκείνο τις επιπτώσεις από την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος και δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του απερίσπαστα, δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμόσει όλα τα προγράμματα ελέγχων που εφάρμοζε παλιότερα πιθανά επειδή κάποια από τα στελέχη του απασχολούνται και σε άλλα καθήκοντα. Παράλληλα δεν θέλουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουν ατονήσει οι κυκλοφοριακοί έλεγχοι , οι οποίοι εφαρμόζονται συστηματικά και απαρέγκλιτα. Όμως θέλουμε καθαρές κουβέντες. Οι φανοί   κόστισαν αρκετά χρήματα και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν τεθεί σε αχρησία. Οι τροχονομικοί κυκλοφοριακοί έλεγχοι συνεχίζονται απρόσκοπτα, τα προγράμματα προληπτικών δράσεων και ενημερώσεων αποδίδουν, οι ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία  συνεχίζονται και για όλα αυτά έχουμε απονείμει τα εύσημα στο αποδοτικό τμήμα. Όμως στο θέμα των Φανών Προληπτικών Ελέγχων  κάτι δεν πάει καλά και το Τμήμα δεν εξηγεί τι συμβαίνει επειδή φοβάται ότι θα δημιουργηθούν λανθασμένες ή κακές εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση η απόκρυψη της αλήθειας δεν είναι καλός σύμβουλος . Η σωστή ενημέρωση,  η καλή συνεργασία και η κριτική στήριξη  λειτουργούν αποδοτικά για όλους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ