3.6.2014 11:20

«Έχουν αποθρασυνθεί»

ΑΠΟ 25- 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ

Στο προφίλ του μέσου τούρκου διακινητή εστίασε με δηλώσεις του στον «π» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης μετά την τριπλή σύλληψη διακινητών τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως σημείωσε η πλειονότητα αυτών κυμαίνεται ηλικιακά από 25 έως 35 ετών και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις τουρκικές αρχές με την παραβατική τους συμπεριφορά. Μάλιστα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δρουν οργανωμένα υπό την ομπρέλα μίας οργάνωσης στην οποία οι παράνομοι μετανάστες καταβάλουν ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως 2.500 ευρώ ο καθένας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ενός εκ των δύο συλληφθέντων της Κυριακής που προτού συλληφθεί από το Λιμεναρχείο για διακίνηση, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης διότι είχε μαχαιρώσει τον πατέρα του.

Η αλλαγή στον τρόπο δράσης των δουλεμπόρων  έχουν αλλάξει σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Χίου και τον τρόπο περιπολίας σε περιοχές όπως η Παναγία Οινουσσών όπου το τελευταίο δίμηνο έχουν σημειωθεί δεκάδες περιστατικά. Έτσι οι περιπολίες πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση αφού από τις αρχές του χρόνου τα περιστατικά δεν σημειώνονται μόνο βραδινές ώρες αλλά και το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι δουλέμποροι σε ανύποπτο χρόνο πρώτα εποπτεύουν το σημείο απόβασης κι ύστερα προχωρούν στην μεταφορά των μεταναστών.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ