27.1.2017 16:37

Έχασαν, καλούνται να πληρώσουν

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ 33 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝΧ 23.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Ένταση επικρατεί πάλι στις σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΝΧ, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Αιγαίου με την οποία  33 εργαζόμενοι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην υπηρεσία  23.000 ευρώ, περίπου  700 ευρώ ο καθένας για το επίδομα ρουχισμού (εκτός του υπηρεσιακού) που έλαβαν παράτυπα την περίοδο 2011 -2013.

Νέα αγωγή

ΟΙ υπάλληλοι δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν  τα χρήματα  και γνωστοποίησαν στη διοίκηση ότι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και διεκδικούν με νέα αγωγή την επίδοση του ίδιου  του επιδόματος που δεν έλαβαν την περίοδο 2015-2016.

Η διοίκηση θα ακολουθήσει την ίδια τακτική, θα στηρίξει την υπερασπιστική της τακτική στο δεδικασμένο που υπάρχει πλέον και στην οικονομική κατάσταση της υπηρεσίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις

«Πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα σε ένα χρόνο, με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν νομίζω ότι μπορούν να κερδίσουν ούτε το νέο δικαστήριο», δηλώνει ο πρόεδρος Γιώργος Τζιώτης.

«Θα προσπαθήσω να βρεθεί τη χρυσή τομή, αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν διαφορετικά και να προσαρμόσουν τη θέση τους στο χώρο που δουλεύουν και στη Χίο», επισημαίνει με στόχο να βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές .

Εργασιακή ειρήνη

Ο Γ. Τζιώτης θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να έχει μια πρώτη επαφή μαζί τους με διάθεση  να βρεθεί μια λύση κοινής αποδοχής στο πρόβλημα. Ταυτόχρονα όμως θα τους  καλέσει να  συνειδητοποιήσουν ότι είναι απαραίτητη η εργασιακή γαλήνη. «Πρέπει να  εκτιμήσουν αυτά που τους προσφέρει η εταιρία, στη δύσκολη περίοδο που ζούμε πρέπει να διαφοροποιήσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στην υπηρεσία», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ