6.11.2014 9:53

Εγκλωβισμένος στο «Εγώ» του ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Η ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ Γ. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Παράτυπο και με προμελετημένο τέλος χαρακτηρίζει η διαχειρίστρια εταιρία του Κυλικείου στο Νοσοκομείο τον διαγωνισμό για την μίσθωση του αναψυκτηρίου, καθώς μία σειρά από ασάφειες και ελλείψεις, οδηγούν σήμερα την εταιρία να σταματήσει τη λειτουργία της.

Όπως αναφέρει στον «π» η Πέγκυ Μπρεδήμα – Πατελίδα, «ο διαγωνισμός ήταν παράτυπος εξαρχής. Όταν μάλιστα αυτό το μετέφερα στον κ. Επιτροπάκη προς το τέλος Αυγούστου, ο ίδιος επετέθει λεκτικά φωνάζοντας το απίθανο: «Που παρανόμησα; Βίασα καμιά γυναίκα;».

«Για 2,5 μήνες προφορικά και εγγράφως (όλα πρωτοκολλημένα) προσπάθησα να του εξηγήσω το σοβαρό του προβλήματος. Μόνη μου προσωπικά προσπάθησα να βρεθεί μια λύση που να μην διασύρει το Νοσοκομείο Χίου», αναφέρει η κ. Μπρεδήμα.

«Αρχές Σεπτεμβρίου μηνύθηκα από συμπολίτες μας (για δικούς τους προσωπικούς λόγους). Από εκείνη τη στιγμή ο χρόνος για την σφράγιση του κυλικείου ήταν απόλυτα δεδομένος σύμφωνα με τη νομοθεσία και αυτό βέβαια προφορικά και γραπτά προσπάθησαν να το εξηγήσω, ακόμη δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Παρακάλεσα τον κ. Επιτροπάκη να μου επιτρέψει να ενημερώσω το Διοικητικό Συμβούλιο για 5 λεπτά. Μου απάντησε έντονα ότι εκείνος μόνο ενημερώνει το Δ.Σ. και αποφασίζει πάντα ομόφωνα. Είναι εγκλωβισμένος στο υπέρμετρο Εγώ του ο κ. Διοικητής», συμπληρώνει στην επιστολή της η κ. Μπρεδήμα, αναφέροντας ότι ο διοικητής παρενέβη ακόμη και για την αισθητική του χώρου του κυλικείου. «Ο Διοικητής με κατηγορούσε επίμονα για διακοσμητικά λάθη κατ’ εκτίμηση του όπως και για την γενικότερη διακόσμηση του καταστήματος. Προσπάθησα και γι’ αυτό να τον ικανοποιήσω.

«Μύθος το ότι θέλαμε να φύγουμε»

Όπως υποστηρίζει η κ. Μπρεδήμα, προσκομίζοντας και την ανάγκη του ρεπορτάζ τα αντίστοιχα έγγραφα, όλα συνέχιζαν να λειτουργούν παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν. «Το επιχείρημα ότι ήθελα να εγκαταλείψω το κυλικείο καταρρίπτεται από:

  1. την 3μηνη προσπάθεια να βγάλω άδεια
  2. την συμμετοχή μου σε πρόγραμμα του ΕΦΕΤ μια εβδομάδα πριν το τελικό σφράγισμα.

Δεν έκανα λοιπόν την προσφυγή που ανέφερε. Αντίθετα, παρέλαβα το χαρτί της σφράγισης Παρασκευή μεσημέρι έχοντας μπροστά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Διοικητής ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου – φυσικά- χωρίς δυνατότητα υπαρκτού αποτελέσματος. Την Πέμπτη 30/10 σφραγίστηκε το κατάστημα σύμφωνα με το Νόμο. Τότε και μόνο τότε κατέθεσα αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού που κατ ουσίαν δεν ίσχυε» καταλήγει η κ. Μπρεδήμα.

«Νοικιάσαμε χώρο που δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί»

Πέραν των παραπάνω, το κυλικείο δεν θα μπορούσε ουσιαστικά ποτέ να λειτουργήσει σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης. «Νοικιάσαμε κάτι που δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Η πυρασφάλεια είναι μια άδεια βασική, που όμως δεν καλύπτεται με την τοποθέτηση πυροσβεστήρων. Απαιτείται συνολική μελέτη πυρασφάλειας για το Νοσοκομείο. Είναι λάθος λοιπόν να διαδίδονται εντυπώσεις ότι το Κυλικείο δεν έβγαινε οικονομικά. Τηρήσαμε όλες τις προδιαγραφές, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, παρόλα αυτά ο χώρος στερούνταν της άδειας πυρασφάλειας που δεν είναι θέμα του ενοικιαστή του κυλικείου. Στο μέλλον θα μπορούσαν αν γίνουν συζητήσεις για κάποια μείωση του μισθώματος. Όμως λειτουργούσαμε χωρίς να εκφράζουμε παράπονα, χωρίς να διαμαρτυρόμαστε επειδή την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο έμπαιναν και έβγαιναν δεκάδες ντελίβερι. Πήραμε όλη τη μπόρα και στο τέλος βρισκόμαστε να απολογούμαστε;».

Η εταιρία δεν παραλείπει να εκφράσει και τις ευχαριστίες της προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον αντιδήμαρχο Δημ. Καράλη, τον υπεύθυνο αδειοδότησης καταστημάτων Αλ. Γαϊτάνο, γιατί αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα προσπάθησαν να βορυν λύση με μόνο γνώμονα να μην διασυρθεί το «Σκυλίτσειο» άδικα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ