Κοινωνία

23/10/15 10:45

τελ. ενημ.: 23/10/15 17:30

«Εγκλωβισμένοι» στη Χίο 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Πρωτόγνωρες για την εποχή πληρότητες σε όλα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια σύνδεσης της Χίου με τον Πειραιά, έχει ως συνέπεια η ραγδαία αύξηση του αριθμού των μεταναστών σε Χίο και Λέσβο.

Τα δύο πλοία που θα εκτελέσουν το δρομολόγιο Χίος- Πειραιάς αναχωρούν πλήρη επιβατών με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να είναι πλέον δυσεύρετα. Τόσο το «Νήσος Ρόδος» όσο και το «Blue Star 1» έχουν πληρότητα 100% με αποτέλεσμα τόσο οι ντόπιοι όσο και 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.

Μοναδική ελπίδα για όποιον θελήσει να ταξιδέψει προς Πειραιά αποτελεί το δρομολόγιο του «Αριάδνη» το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού υπάρχουν διαθέσιμα μόνο λίγα εισιτήρια και αυτά μόνο με καμπίνα.

Όπως εξηγεί στον «π» ο ιδιοκτήτης του «Sunrise Tours» Α. Σπανολιός, οι Χιώτες, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών θα πρέπει να μεριμνούν τουλάχιστον 3 ημέρες νωρίτερα, αφού ακόμα και μία ημέρα πριν το κάθε δρομολόγιο δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των μεταναστών το πρωί της Παρασκευής έπεσε από τις 7.000 στις 5.500, μιας και το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν από το νησί με προορισμό τον Πειραιά 1.800 άτομα. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση