2.7.2014 18:27

Εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της πόλης

ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ Η ΣΤΕΓΗ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μεταναστών δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στον Δήμο Χίου, που μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετέτρεψε το προοριζόμενο κτίριο για στέγη ΚΕΘΕΑ στη Χίο, σε χώρο προσωρινής παραμονής μεταναστών.

Τα 31 άτομα που εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Χίου και συγκεκριμένα στα Γρίδια, μεταφέρθηκαν ευθύνη του Λιμεναρχείο στο κτίριο της οδού Δημοκρατίας, υπό την επίβλεψη μάλιστα του αντιδημάρχου Ν. Μαρτάκη.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, στον οποίο παρέχεται η δυνατότητα τουαλετών και παροχής καθαρού νερού ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί και ντουζ ούτως ώστε να βελτιωθεί η υγιεινή των ατόμων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτό.

Ο χώρος φρουρείται περιμετρικά από στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου ενώ θα λειτουργήσει ως κτίριο υποδοχής μεταναστών το αργότερο μέχρι τον Σεμπτέμβρη οπότε και θα παραδοθεί στο ΚΕΘΕΑ Χίου, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ