18.2.2014 10:46

Εγκαταλείπει οριστικά τον Κοφινά

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΦΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Στην απόφαση να αποσυρθεί οριστικά από τη διεκδίκηση έκτασης στον Κοφινά προκειμένου να δημιουργηθεί δημοτικό κοιμητήριο οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προκειμένου να οριστεί δικηγόρος για την υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από την τελευταία προσφυγή του Δήμου κατά της απόφασης της πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σ. Θεολογίτου με βάση την οποία αναιρούσε την απόφαση του προκατόχου της Γ. Λέκκα που άνοιγε τον δρόμο για τη δημιουργία κοιμητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Με βάση την εντολή του Δήμου Χίου προς τον δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση, θα ζητηθεί αναβολή για την εκδίκαση της που έχει οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί με βάση τις προθέσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων θα ζητηθεί η αλλαγή της αρχικής απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που ασχολήθηκε με το ζήτημα επί δημαρχίας Π. Βρουλή.

«Νομίζω ότι είναι ανώφελο να σερνόμαστε στα δικαστήρια ενώ ο συγκεκριμένος σχεδιασμός πλέον έχει παγώσει. Ας πάρουμε αναβολή για το θέμα και ας αλλάξουμε την απόφασή μας στην ερχόμενη συνεδρίαση» εισηγήθηκε ο επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μάρκος Σκούφαλος για να δεχθεί τη σύμφωνα γνώμη του Π. Λαμπρινούδη ο οποίος έσπευσε να συνηγορήσει θετικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ