15.2.2016 15:19

Εγκαινιάζεται το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. παρουσία του Π. Καμμένου

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΔΕΔΥ

Χρώμα και άρωμα... εγκαινίων δίνει η κυβέρνηση στην αυριανή πρώτη μέρα λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. ως Κέντρου Καταγραφής και Προσωρινής Διαμονής προσφύγων και μεταναστών, καθώς στις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης οι αρμόδιοι φορείς που μετείχαν στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων θα συγκεντρωθούν στο Χαλκειός δίνοντας το σύνθημα εκκίνησης της χρήσης του χώρου. 

Οι εργασίες είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ από το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκαν εκεί και οι πρώτοι πρόσφυγες.

Τα δοκιμαστικά στάδια λειτουργίας καθώς και την καταγραφή των προσφύγων επέβλεψε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συνοδευόμενη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Ανδρέα Δαμίρη.

Τα συνεργεία του αναδόχου εργάζονται πυρετωδώς ώστε η εικόνα που θα δοθεί στον Υπ. Εθνικής Άμυνας και κατ’ επέκταση στους Ευρωπαίους Εταίρους να είναι αυτή της πλήρους λειτουργίας του Κέντρου αν και οι οικίσκοι προσωρινής φιλοξενίας δεν είναι πλήρως έτοιμη.

Επιπλέον ένα 30% των υποδομών δεν έχει τοποθετηθεί κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Θερμή υποδοχή

Όπως έγινε γνωστό τα εγκαίνια του «πολυδιαφημιζόμενου» από την Κυβέρνηση Hotspot στο Χαλκειός θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη στις 15:00 παρουσία του Υ.ΕΘ.Α. Πάνου Καμμένου.

Γι’ αυτό το λόγο η Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Χίου διοργανώνει διαμαρτυρία στις 14:30 στην είσοδο του Κέντρου της ΒΙ.ΑΛ. διαδηλώνοντας την αντίθεση της «στην επιχειρούμενη γκετοποιήση των θυμάτων του βάρβαρου πολέμου στη Συρία και στο ΙΡΑΚ καθώς και στην είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ