22.9.2016 14:02

Έγιναν μούσκεμα στη Σούδα

ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Με αδιάβροχα και πρόχειρα πλαστικά καλύμματα αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της Σούδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την πρώτη φθινοπωρινή βροχή που «δρόσισε» το νησί το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι περισσότεροι από αυτούς πιάστηκαν απροετοίμαστοι, όπως άλλωστε και οι αρχές του τόπου αφού εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι εξαιτίας της πληρότητας των οικίσκων στη Σούδα οι νέοι αφιχθέντες διαμένουν μέσα σε σκηνές κατά μήκος του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου.

Οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη δομή διένειμαν αδιάβροχα πλαστικά που όμως δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πολλές από τις σκηνές των μεταναστών έμπασαν νερά με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα και τα ρούχα τους να γίνουν μούσκεμα.

Έκοψαν και το ηλεκτρικό

Επιπλέον πονοκέφαλο αποτέλεσε το γεγονός ότι αρκετοί μετανάστες με παράνομο τρόπο «τράβηξαν» ρεύμα στις σκηνές τους, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταυλισμού να διακόψουν την παροχή ρεύματος υπό τον φόβο τραυματισμού ή βραχυκυκλώματος.  

Ετοιμάζονται για μετεγκατάσταση

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους υπεύθυνους το γεγονός ότι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, ιδιαίτερα οικογένειες, με την πρώτη βροχή μάζεψαν τις σκηνές τους αναζητώντας καλύτερο σημείο διαμονής.

Έτσι ο φόβος ότι κεντρικά σημεία της πόλης, ελλείψει άλλων υποδομών φιλοξενίας, θα γεμίσουν και πάλι με σκηνές είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα του αντιδήμαρχου Γ. Καραμανή που μιλώντας στον «π» επιβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα για το τι θα γίνει σε περίπτωση που τα πρωτοβρόχια μετατραπούν σε καταιγίδα ή μπόρα.

«Έχω πει από τον Απρίλη ότι οι τωρινές δομές  φιλοξενίας δεν ανταποκρίνονται. Ήδη οι αρκετοί από αυτούς μαζεύουν τις σκηνές τους και ετοιμάζονται να μετακινηθούν. Ο «π» το είχε επισημάνει από την αρχή του Καλοκαιριού. Όμως δυστυχώς δεν βλέπω να οδηγούμαστε κάπου», δήλωσε ο κ. Καραμανής. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ