18.9.2012 12:47

Έδωσαν το αίμα τους για τους κρατούμενους (ΒΙΝΤΕΟ)

>> ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και των πολιτών στο κάλεσμα των φρουρών των φυλακών για εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα τόσο των κρατουμένων όσο και των υπαλλήλων των φυλακών του νησιού.

Η συγκεκριμένη δράση που οργανώθηκε με την προτροπή του διοικητή της εξωτερικής φρουράς Στ. Σάτρα,  διεξήχθη για πρώτη φορά μέσα στον χώρο των φυλακών κάτω από τις οδηγίες και την επίβλεψη της διευθύντριας του Τμήματος Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου» Ι. Χαλλιορή.

 

Γ. Λουκαράκης: « Στόχος η κάλυψη των αναγκών»

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος των υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς Γ. Λουκαράκης, η τράπεζα αίματος των φυλακών είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα σε τακτικά ή έκτακτα χειρουργεία των κρατουμένων οι ανάγκες για αίμα να καλύπτονται από δανεισμό από άλλες τράπεζες αίματος.

«Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά και έτσι ευελπιστούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των κρατουμένων σε αίμα. Ως γνωστόν οι κρατούμενοι ανήκουν σε μία ειδική κατηγορία και δεν μπορούν να δώσουν αίμα. Συνεπώς όλες τους οι ανάγκες καλύπτονται από την εθελοντική αιμοδοσία των φρουρών και των πολιτών.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να πλαισιώσει αυτή μας την προσπάθεια και οι Χιώτες έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους σε τέτοιου είδους ζητήματα», ανέφερε ο ίδιος.

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ