2.7.2012 8:25

Εδώ βρέθηκε το καλάσνικοφ

- ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 
Σε ένα ερειπωμένο κτίριο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος, στο κέντρο της πόλης της Χίου, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ένα καλάσνικοφ μαζί με 29 σφαίρες που σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ανήκει στον 30χρονο Αλβανό που φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί.
Η ανακάλυψη του κρησφύγετου, προήλθε έπειτα από τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας στο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου,  η οποία πληροφόρησε τους αστυνομικούς ότι μέσα στο ερείπιο και συγκεκριμένα μέσα σε μία καπνοδόχο υπάρχει ένας σάκος εντός του οποίου βρίσκεται το αυτόματο όπλο μαζί με σφαίρες.
Αμέσως σήμανε συναγερμός με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος να φθάνουν σχεδόν ακαριαία στο σημείο, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το χώρο.
Οι έρευνες που ακολούθησαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνο το όπλο μαζί με τις σφαίρες, ανέδειξαν ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο και αυτό γιατί ο σκύλος που συνόδευε τους αστυνομικούς στην επιχείρηση άρχιζε να γαβγίζει θέλοντας να υποδηλώσει την παρουσία ναρκωτικών στο συγκεκριμένο κτίριο.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» στέλεχος της Α.Δ. Χίου: «αυτό σημαίνει ότι στο χώρο υπήρχαν ναρκωτικά και μάλιστα αποτελούσε βάση της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που τα διακινούσε. Για εμάς η παρουσία του όπλου και μόνο δικαιώνει τους ισχυρισμούς μας ότι υφίσταται εγκληματική οργάνωση στο νησί με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν και οι υπόλοιπες τέτοιου είδους οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα».
Το όπλο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 30χρονο Αλβανό που ακόμα καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία, έχει σταλεί ήδη στην Αθήνα για βαλλιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κακουργηματική πράξη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ