5.4.2016 9:59

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό πολιτών από τα ΜΑΤ στην Χίο

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει από το βίντεο που δείχνει μία διμοιρία των ΜΑΤ να ξεπερνά κάθε όριο σε συμπλοκές με κατοίκους της Χίου την Κυριακή το βράδυ φαίνεται ότι δεν περνά απαρατήρητος και από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, το οποίο ανακοίνωσε την διενέργεια ΕΔΕ για την διερεύνηση όσων έγιναν στο νησί.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Σχετικά με βίντεο που προβάλλεται στα ΜΜΕ και απεικονίζει ενέργειες αστυνομικών χθες το βράδυ σε περιοχή της Χίου, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης».

Τα επεισόδια που σοκάρισαν με την βιαιότητά τους από την πλευρά των αστυνομικών, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ της Κυριακής. Αιτία ήταν το ότι οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Οι κάτοικοι σύμφωνα με μαρτυρίες διαμαρτύρονταν ειρηνικά όταν δέχθηκαν την απρόκλητη και ιδιαίτερα βίαιη επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ. Μάλιστα υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ τρεις από τους πολίτες μεταφέρθηκαν και στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ