6.12.2014 11:56

Ε. Λέκκας στον «π»: «Καμία ανησυχία για τους σεισμούς» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου 24ωρου στο Βόρειο Αιγαίο εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ε. Λέκκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα συμβάντα σημειώθηκαν σε περιοχή που ουδέποτε στο παρελθόν είχε απασχολήσει τους σεισμολόγου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά.

Συστήνοντας εξ αρχής ψυχραιμία ανέφερε:  

«Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε σε έναν χώρο που μας ήταν άγνωστος σεισμικά μέχρι στιγμής. Δεν είχε εκδηλωθεί στο παρελθόν κάποια άλλη δόνηση. Είναι μία νέα εστιακή περιοχή που τώρα προσπαθούμε να μάθουμε τα χαρακτηριστικά της. Εκείνο το οποίο ήθελα να πω είναι ότι η  μετασεισμική ακολουθία σιγά-  σιγά αποσβήνεται. Για να πούμε όμως περισσότερα πράγματα θα πρέπει να παρέλθουν 48 ώρες.

Ο ΟΑΣΠ μαζί με τα ινστιτούτα όλης της χώρας παρακολουθεί αυτή τη σεισμική ακολουθία και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ