7.10.2021 17:09

Η Χίος με ποδήλατο, μια όμορφη Χίος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πλατεία Ν. Πλαστήρα βρέθηκε ο «π» προκειμένου να αποτυπώσει από κοντά την προσπάθεια του Δήμου Χίου, των Mymarket και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να φέρει πιο κοντά σε εμάς το ποδήλατο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις και στη Χίο θα διαρκέσει σήμερα έως τις 21:00 το βράδυ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη έδωσαν ο εργαζόμενος της εταιρίας Mymarket, Ηρωδίων Σαββάκης ο οποίος ανέφερε τον σκοπό της συγκεκριμένης δράσης:

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από αυτή τη δράση του ποδήλατο ως μια εναλλακτική μορφή μετακίνησης και θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους από κοντά για θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας».

Η υπεύθυνη του Φορέα Υλοποίησης «Πόλεις για ποδήλατο», Ε. Τριανταφυλλλίδου με την σειρά της ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση όπως είναι ο Σύλλογος ποδηλάτων Χίου οι οποίοι οργάνωσαν μια ποδηλατοβόλτα στον Κάμπο της Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης στηρίζοντας και με την παρουσία του την συγκεκριμένη πρωτοβουλία κάλεσε τους δημότες να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους:

«Καλώ τον κόσμο που νοιάζεται για το σήμερα, την φύση και το αύριο καθώς θα παραδώσουμε ένα πλανήτη ο οποίος είναι δανεικός. Το χρέος μας είναι να το κληρονομήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη δράση:

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις από τα Mymarket, υλοποιείται μια δράση, αφιερωμένη στο ποδήλατο, που αποτελείται από τις εξής ενέργειες:

1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;

Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας - και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

Ωράριο: Η δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

Ελάτε να γνωριστούμε, να τσεκάρουμε το ποδήλατό σας και να μιλήσουμε για ποδήλατο!

Φέρτε τα παιδιά, με τα ποδήλατά τους, και δώστε τους τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση μας και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους “Δίπλωμα Ποδηλάτου”. Θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε παιδιά από δημοτικά σχολεία της περιοχής για να υλοποιήσουμε τη δράση «δίπλωμα ποδηλάτου» και σας γνωστοποιούμε ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε 15-20 παιδιά ανά 45 λεπτά.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης και ηλεκτρικό trekking.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλους της EuropeanCyclistsFederation.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ