28.4.2015 14:44

Δυστυχώς στο Μερσινίδι λιάζονται

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Μερσινίδι αλλά και στο Λιμεναρχείο βρέθηκαν το προηγούμενο διήμερο τα στελέχη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου, προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους πρόσφυγες  και να ενημερωθούν και συζητήσουν με τις αστυνομική και λιμενική αρχή για την τρέχουσα  κατάσταση.

«Η κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι άθλια, αφού οι άνθρωποι λιάζονται μεν μιας και υπάρχουν κρεβάτια μόνο για τους 80 από τους 214-χθες έφθασαν άλλοι περίπου 40- αλλά δεν εξαφανίζονται όπως θα επιθυμούσαν κυβέρνηση και ΕΕ.

Τα οικήματα είναι υποσυντήρητα, οι συνθήκες υγιεινής ανεπαρκείς λόγω του υπερπληθυσμού και του μη εκσυγχρονισμού των υποδομών, η διαβίωση για μικρά παιδιά προβληματική, ο καθαρισμός επαφίεται στους «κρατούμενους», η μεταφορά στους κάδους στους αστυνομικούς που είναι την ίδια στιγμή φύλακες , νοσοκόμοι, ψυχολόγοι και ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Τα σκουπίδια που συσσωρεύονται υποδηλώνουν τις ευθύνες τις δημοτικής αρχής που έδρασε μεν μετά την επίσκεψή μας, αλλά πρέπει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση και να προσφέρει τουλάχιστον τα στοιχειώδη από τη στιγμή που η επίσημη πολιτεία αρκείται να εξαφανίζει τους πρόσφυγες στις αποθήκες της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ