24.11.2016 13:24

Δυσλεξία δε σημαίνει νοητική στέρηση

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

Η διαπίστωση της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι τα περιστατικά δυσλεξίας των μαθητών πολλαπλασιάζονται ραγδαία γι’ αυτό οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται συνεχώς  σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών, επιβεβαιώθηκε απόλυτα με την πρωτοφανή κοσμοσυρροή  στην ημερίδα για τη Δυσλεξία  με εισηγητή τον εφευρέτη –Καθηγητή Γεώργιο Παυλίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου. Έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για ένα θέμα με τόσο  ενδιαφέρον.             Ο κόσμος καθόταν στους διαδρόμους της αίθουσας, στο φουαγιέ, στις  σκάλες, ακόμη και στη βεράντα δεν έπεφτε καρφίτσα. Την πλειοψηφία του ακροατηρίου αποτελούσαν εκπαιδευτικοί και Κοινωνικοί Λειτουργοί οι οποίοι κρατούσαν λεπτομερείς σημειώσεις. Ακόμη και  Τούρκοι εκπαιδευτικοί ήλθαν  για  να απολαύσουν την εμπειρία της ενημέρωσης από τον άνθρωπο που έχει χαρακτηρισθεί αυθεντία από την Παγκόσμια κοινότητα. Ο Γ. Παυλίδης έχει καταξιωθεί με την αναγνώριση ως διεθνούς πατέντας – όπως το τεστ Παπανικολάου – του μοναδικού παγκοσμίως ακριβέστατου, βιολογικού προγνωστικού  και διαγνωστικού τεστ για τη δυσλεξία και διάσπαση προσοχής από την Προσχολική Ηλικία, γνωστού διεθνώς ως “PAVLIDES TEST”.                                        Αυτή και άλλες εφευρέσεις του  είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες και κατοχυρωμένες  από το 1978 ως  διεθνείς πατέντες από την Αμερική, τη Γαλλία, την Αγγλία και τον Καναδά.

Μέθοδος Παυλίδη

Η κοσμοσυρροή στο Ομήρειο κρίνεται απόλυτα φυσιολογική, αφού πάρα πολλές  οικογένειες από όλες τις  ηπείρους και 34 χώρες  φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα  για να αντιμετωπίσουν τα  προβλήματα δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής  με το βιολογικό ΤΕΣΤ και ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ.

 

200  ευρώ

«Σας ευχαριστώ που κατακλύσατε το χώρο, το Ομήρειο θα σας δώσει σε λίγο τα 200 ευρώ που υποσχεθήκαμε σε όσους έλθουν», είπε χιουμοριστικά ο  εισηγητής όταν ανέβηκε στο pontium.

Υψηλός δείκτης ευφυΐας

Αμεσότητα, σαφήνεια, πλουραλισμός που προκαλούσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του ακροατηρίου ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που δεν επέτρεψαν στο κοινό να πλήξει και στη διαδικασία να κάνει τη λεγόμενη “κοιλιά”. Το ενδιαφέρον του κοινού υψηλό στον υπερθετικό βαθμό  έως το τέλος της σχεδόν πεντάωρης παρουσίασης αφού και η τελευταία  διαδικασία των ερωταπαντήσεων και του διαλόγου ήταν μια απολαυστική εμπειρία.  

«Είναι βασική μου αρχή να προσφέρω τις γνώσεις μου σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος, θρησκείας και οικονομικής κατάστασης Δυσλεξία δεν σημαίνει νοητική υστέρηση,  τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας.  Η δυσλεξία είναι το κοινό χαρακτηριστικό των διάσημων όπως ο Αϊνστάιν, ο Έντισον, ο Κένεντι, ο Γκέιτς.   Αν γνωρίζουμε τη ύπαρξή της και την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά μπορεί να αποτελέσει θείο δώρο. Αντιθέτως, η άγνοια χειροτερεύει την ειδική μαθησιακή δυσκολία που μπορεί να εκφραστεί με δυσκολία έκφρασης, γραπτού λόγου, ανορθογραφίας», ανέφερε  μεταξύ άλλων ο καθηγητής και εφευρέτης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος αλλά και εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή και την ποιότητα του ακροατηρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ