2.3.2016 11:17

Δύο ξένοι

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.

Δυο ξένοι, κάτω από την ίδια στέγη, υποχρεωμένοι αμφότεροι να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλον προκειμένου να πετύχουμε ως τόπος όλα όσα μας χρειάζονται.

Δημοτική Αρχή και Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Χίου απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον μέσω κυρίως των όσων καταγγέλλει ο Σύλλογος στον τοπικό τύπο, διαμορφώνοντας ένα ψυχρό κλίμα που μπορεί και πρέπει να αλλάξει, με αφορμή τις ενέργειες της δημοτικής ηγεσίας να παραχωρήσει σε ιδιωτική εταιρία το έργο του ηλεκτροφωτισμού, όπως αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Ο.Τ.Α., αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εφαρμόζεται μνημονιακή πολιτική....  

«Η Δημοτική Αρχή πρέπει να  αφήσει  τα ψευτοδιλήμματα του τύπου «σκοτάδι ή απευθείας ανάθεση» και να περιορίσει το όραμά της όσο διαρκεί η θητεία της . Δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπονομεύει το Δήμο θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του και να δεσμεύει τους δημότες, αφού θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στον ιδιώτη – επενδυτή, μέρος των ανταποδοτικών τελών σε μάκρος τουλάχιστον 10ετίας», υπογραμμίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα δείχνει να αποποιείται ευθυνών στην δυσλειτουργία του Δήμου, καθώς όπως υποστηρίζει, οι ίδιοι οι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές της Δημοτικής Αρχής. «Αν αυτές (σημ. οι οδηγίες)  προκαλούν δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα δεν αποτελεί  ευθύνη των εργαζομένων οι οποίοι απαράδεκτα στοχοποιούνται από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης» δηλώνουν χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι: «ο δήμος Χίου δεν ήταν και δεν θα γίνει ιδιοκτησία κανενός.

Μοναδικοί του μέτοχοι ήταν και θα παραμείνουν οι δημότες του και τα οικονομικά οφέλη – μερίσματα θα διανέμονται σε αυτούς»

«Υπηρετούμε τους 55.000 πολίτες του νησιού»

Την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων σχολίασε και ο δήμαρχος Χίου Μαν. Βουρνούς, όταν έλαβε πλήρη εικόνα της ανακοίνωσης. «Η Δημοτική Αρχή εκλέχθηκε από τους πολίτες αυτής της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας 55.000 κατοίκων την οποία θα υπηρετεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της, κυρίως μέσα από την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Σαφών και ο Δήμος δεν ανήκει σε μας. Ανήκει στους πολίτες. Όμως ας το καταλάβουν και στο Σύλλογο Εργαζομένων, ότι ο Δήμος δεν ανήκει και σε εκείνους....», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βουρνούς στις απαντητικές τους δηλώσεις.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ