15.5.2013 14:14

Δραματική η κατάσταση των γιατρών στο Σκυλίτσειο

ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Ως δραματική χαρακτηρίζει την κατάσταση των ιατρών του Νοσοκομείου της Χίου ο καρδιολόγος Θ. Καρτάλης που μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι οι εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτες.

«Υπάρχει κοινή παραδοχή ότι από λάθος τα κονδύλια για το Νοσοκομείο του νησιού που αντιστοιχούν για την κάλυψη των εφημεριών ήρθαν περικομμένα κατά 300.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που αναγνωρίστηκε το σφάλμα μέχρι και σήμερα περιμένουμε το διορθωτικό ΦΕΚ που θα επιβεβαιώνει και παράλληλα θα διορθώνει στο λογιστικό σφάλμα.

Με βάση την παρούσα κατάσταση η Χίος χρειάζεται περίπου 100.000 ευρώ κάθε μήνα για τις εφημερίες ενώ με το λάθος που έγινε αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο ποσό των 70.000 ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι οι γιατροί λαμβάνουν περί τα 700 ευρώ κάθε μήνα από τις εφημερίες. Αυτό το ποσό είναι σημαντικό και υπολογίσιμο για τον καθένα μας γιατί έχουμε κάνει τον σχετικό προϋπολογισμό, άλλος με δάνειο και άλλος με πάγια έξοδα.

Στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν παίρνουμε το ποσό των εφημεριών έστω και μειωμένο κατά 30% αλλά παραμένουμε απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν πολλά Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα έχουν εξοφληθεί. Καταλαβαίνει κανείς ότι με τέτοιο φόρτο εργασίας, με υπεράνθρωπη προσπάθεια αλλά χωρίς χρήματα, η κατάσταση γίνεται δραματική και για τους γιατρούς και για τους ασθενείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ