23.5.2012 18:55

Δραματική έκκληση στην κοινωνία της Χίου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

• ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ 13ΧΡΟΝΗ ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ

«Προσφέρω ακόμα και τον νεφρό μου, προκειμένου να γίνει καλά η εγγονή μου». Η 52χρονη Φωτεινή Στεφάνοβιτς, από τον Βροντάδο της Χίου, ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, αφού εδώ και 13 χρόνια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μεγαλώσει τη Χριστίνα, τη μονάκριβη εγγονή της, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Χριστίνα από την 8η μέρα της βρέθηκε χωρίς γονείς. Η μητέρα της αρνήθηκε την ύπαρξη του παιδιού της και την παράτησε, βρέφος ακόμα, στα χέρια της γιαγιάς της, ενώ ο πατέρας της... δεν την αναγνώρισε ποτέ. Η άσπλαχνη μητέρα εξαφανίστηκε, χωρίς να δίνει εδώ και χρόνια κάποιο σημείο ζωής. Την ανατροφή του παιδιού έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η γιαγιά της, που με μία σύνταξη 600 ευρώ προσπαθεί να μεγαλώσει τη Χριστίνα, αλλά και να πληρώνει τις θεραπείες που χρειάζεται.

«Η κόρη μου, μόλις γέννησε το παιδί της, είπε: Πάρ’το και βάλ το στο ίδρυμα. Δεν το θέλω. Παράτησε το σπλάχνο της χωρίς να έχει ενδιαφερθεί ποτέ μέχρι τώρα για την τύχη του.

Δεν μπορούσα να πάω το παιδί του παιδιού μου σε ίδρυμα. Συνταξιοδοτήθηκα πρόωρα για να το μεγαλώσω και να του σταθώ σαν μάνα», λέει η κ. Φωτεινή Στεφάνοβιτς.

Η Χριστίνα πάσχει από ασθματική βρογχίτιδα, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και χρήζει, σύμφωνα με τους γιατρούς της στην Ευρωκλινική Παίδων, άμεσης θεραπείας.

Ζουν με τη σύνταξη των 600 ευρώ τον μήνα, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα.

Ο μοναδικός συγγενής της κ. Φωτεινής είναι ο γιος της, ο οποίος με 750 ευρώ μισθό προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί την κατάσταση. Έκανε την κίνηση να πληρώσει ιδιωτική ασφάλιση για την ανιψιά του. Όμως, η ασφάλιση δεν καλύπτει όλες τις εξετάσεις της Χριστίνας.

Η Φωτεινή Στεφάνοβιτς δεν μπορεί να πληρώσει όλες τις θεραπείες που απαιτούνται για να γίνει καλά η Χριστίνα.

«Το παιδί πάσχει από αλλεργικό άσθμα, σπαστική κολίτιδα, γαστρίτιδα και από ψυχοσωματική παλινδρόμηση που σωματοποιεί το άγχος της. Ζητούμε μια ανάσα ζωής. Μια βοήθεια, ώστε να μπορώ να πληρώνω όλες τις θεραπείες που πρέπει να κάνει. Είμαι απελπισμένη. Οι συμμαθητές της στο σχολείο, αντί να τη βοηθήσουν, τη χλευάζουν, γιατί δεν τη βλέπουν με τους γονείς της και την κοροϊδεύουν για τα ρούχα που φοράει. Πώς να γιατρευτεί αυτό το παιδί με αυτές τις συνθήκες;».

(Με πληροφορίες από τον Ε.ΤΥΠΟ & ΕΘΝΟΣ)

 

ΤΗΛ. 2111 847002

Εμπορική Τράπεζα: 49218656

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ