31.3.2016 18:26

Δίπλα στους πρόσφυγες η Χιακή Συμπολιτεία

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Καζάνι που βράζει θύμιζε το απόγευμα της Πέμπτης η ΒΙ.ΑΛ. με την κινητοποίηση της Χιακής Συμπολιτείας να εκτονώνει έστω και για λίγο την κατάσταση. Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης επισκέφθηκε το hotspot δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες που εδώ και ημέρες διαμαρτύρονται για την κράτησή τους στο hotspot.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν άνοιξαν οι πόρτες της ΒΙ.ΑΛ. αφού οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν έξω από το κέντρο για να διαδηλώσουν ειρηνικά και να ξαναγυρίσουν λίγο αργότερα μόνοι τους μέσα στο πρώην εργοστάσιο.

Τόσο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ερμιόνη Φρεζούλη όσο και τα περίπου 70 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Χιακής Συμπολιτείας», ζήτησαν από τον Δήμο να επανεξετάσει την παραχώρηση της ΒΙ.ΑΛ. στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής λέγοντας μάλιστα ότι το κέντρο είχε σχεδιαστεί για περίπου 1000 άτομα και όχι για διπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ