29.12.2016 9:24

Δίνουν και παίρνουν τα εμβάσματα στους πρόσφυγες Western Union

Χρήματα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στις καθημερινές ανάγκες τους εξασφαλίζουν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν τη δυνατότητα, μέσω Western Union, την εταιρεία που επιτρέπει την αποστολή εμβάσματος από το εξωτερικό χωρίς την απαίτηση τραπεζικού λογαριασμού.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες  είναι στο νησί μας παραπάνω από 5μηνο. Στο ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης, όταν η διαμονή στη Χίο διαρκούσε κάποια 24ωρα και οι πρόσφυγες ανήκαν εμφανώς σε άλλη κοινωνική τάξη, είχαν μαζί τους χρήματα που αρκούσαν για τη διαμονή τους.

Πλέον οι πρόσφυγες που παραμένουν επί μακράν στη Χίο ζουν μέσω Western Union, εκτός κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θέλουν να ελπίζουν ότι η υποτυπώδης τροφοδοσία σε Σούδα και ΒΙΑΛ και τα συσσίτια των εθελοντών επαρκούν.

Τις ημέρες των γιορτών μέσω Western Union διακινήθηκαν όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στη Χίο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία αποστέλλουν από το εξωτερικό συγγενείς προσφύγων προς τους ίδιους. "Από Μάλτα υπήρχε αποστολή 2.500 ευρώ" και ειδικά τις ημέρες των γιορτών η κίνηση ήταν αυξημένη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τα χρήματα αυτά μπορεί να διαμοιράζονται σε πρόσφυγες αφού η διαδικασία έχει γίνει πλέον πιο περίπλοκη καθώς, για να αιτηθούν χρημάτων, απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα. Έτσι, ορισμένοι επιτήδειοι αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τη «διευκόλυνση» σε όσους δεν έχουν ακόμη λάβει υπηρεσιακό σημείωμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ