26.7.2012 14:21

Διήμερο εκδηλώσεων οδικής ασφάλειας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ... ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΖΩΗΣ , ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ..."ΕΤΥΧΕ" !!!

 

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την οδική ασφάλεια διοργανώνουν από κοινού ο Τομέας Ψυχικής Υγείας Ν. Χίου, το «Σκυλίτσειο», το ΕΚΑΒ Χίου, η Τροχαία, ο Δήμος και η Περιφέρεια, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 30 &31 Ιουλίου αντίστοιχα, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος ως προς τη σωστή οδηγική συμπεριφορά κυρίως με τη χρήση κράνους και ζώνης.

Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης δράσης, προέρχεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν ειδικοί εξομοιωτές από την Αθήνα, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν βιωματική εμπειρία των τροχαίων.

Πλήρως διαφωτιστικά ήταν τα όσα υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Χίου, Φ. Βήρας ο οποίος ανέφερε ότι ο αριθμός των τροχαίων το 2011 ήταν 220, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Στον ανθρώπινο παράγοντα στάθηκε από την πλευρά του ο Γ. Αραμπατζής από την Τροχαία λέγοντας ότι το 95% των συμβάντων αφορά τα λάθη από ανθρώπινο παράγοντα ενώ η Ε. Βουτιέρου τόνισε ότι θα πρέπει να καθιερωθούν θεσμοί όπως αυτός του «οδηγού της παρέας» προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα.

«Όλοι πίνουμε, όλοι διασκεδάζουμε. Ένας μόνος δεν πίνει. Ο οδηγός της παρέας. Και αν ακόμα ποιούμε όλοι τότε θα πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά μας σε έναν φίλο και να πάρουμε ταξί για να επιστρέψουμε σπίτι. Αλκοόλ και οδήγηση δεν ταιριάζουν. Ας το καταλάβουμε επιτέλους», ανέφερε η κ. Βουτιέρου.

Χορηγός επικοινωνίας στη συγκεκριμένη δράση είναι ο «Πολίτης». 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ