17.7.2013 9:38

Διχάζει ο Άγιος Ισίδωρος

Η ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ Ν. ΝΥΚΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΛΕΓΧΟ

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Συκιάδας προκαλεί η πρόθεση ιδιώτη από το χωριό να περιφράξει σημαντικό αριθμό εκτάσεων πέριξ του παρεκκλήσιου του Αγίου Ισιδώρου αξιώνοντας αγροτεμάχια που μέχρι πρότινος όλοι είχαν την αίσθηση ότι ήταν στην κυριότητα του δημοσίου.

Μάλιστα απόγευμα προς βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων ιδιώτης τοπογράφος τοποθέτησε κορδέλες και μικρούς πασσάλους περιμετρικά των επίμαχων εκτάσεων προκειμένου να συντάξει το τοπογραφικό.

Το θέμα ανέδειξε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάδας Κλ. Μούνδουλα που έθεσε τον Δήμο προ των ευθυνών του.

Σε αυτά τα πλαίσια ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας διέταξε άμεση έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για καταπάτηση δημοσίου χώρου αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του στον «π» οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι δημόσιες και όχι ιδιωτικές.

Προς αυτή την κατεύθυνση πάντως τείνουν και τα βιβλία της κοινότητας από τα έτη 1940 έως 1947 που με αποφάσεις των τότε προέδρων του χωριού αυτές οι περιοχές μισθώνονταν έναντι αμοιβής προς 30 δραχμές το στρέμμα για βόσκηση στους τοπικούς κτηνοτρόφους.

«Εμείς ενημερώσαμε ως οφείλαμε τόσο τη Διεύθυνση Δασών Χίου όσο και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η συγκεκριμένη έκταση είναι δημόσια και ως τέτοια θα προστατευθεί», σημείωσε κατηγορηματικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Το σημαντικό πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των κατοίκων του χωριού, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ιδιώτες υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα οικόπεδα που τους ανήκουν αλλά και ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ισιδώρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ