2.4.2013 11:34

Διατητής για τα βοσκοτόπια ο Π. Στεφάνου

Νέες διαπραγματεύσεις ξεκινούν ανάμεσα σε Δήμο Χίου και κτηνοτρόφους αφού από την προηγούμενη εβδομάδα περί τα 5 κοπάδια ξεκίνησαν να παίρνουν τον δρόμο για τον βορρά χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν συναινέσει οι τοπικές κοινωνίες.

«Είναι μία δύσκολη διαδικασία γιατί τα παράπονα από τους κατοίκους είναι αρκετά κυρίως για τις ζημιές που προκαλούνται σε χωράφια από την απρόσεχτη ή παράνομη βόσκηση. Εμείς έχουμε επιβάλλει και πρόστιμα όμως επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους βοσκούς. Μόνο έτσι θα εξυπηρετηθούν όλοι», είπε ο κ. Στεφάνου.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις ο Δήμος Χίου εκταμιεύει σήμερα την τελευταία δόση της επιχορήγησης της ΚΕΔΕ για αγορά ζωοτροφών ύψους 6.500 ευρώ προκειμένου να αγορασθούν βαμβακόπιτα και καλαμποκάλευρο για τα κοπάδια ως αντιστάθμισμα των χαμένων βοσκότοπων από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ