15.1.2021 13:30

Διαρκής αύξηση των αιτήσεων στις δομές πρόνοιας του Δήμου Χίου

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου και επαναξιολογούνται οι ωφελούμενοι

Μετά το πέρας των δυο χρόνων επαναξιολογηθήκαν οι ωφελούμενοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Έτσι έπειτα από την επανεξέταση προέκυψε αύξηση του αριθμού τους.

Αυξήθηκαν οι ωφελούμενοι και το ποσό για το κοινωνικό παντοπωλείο

«Ο αριθμός αυξήθηκε, έχουμε 560 με 580 ωφελούμενους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της διεύθυνσης πρόνοιας, Γ. Πατεριμός.

Στο στάδιο της επαναξιολόγησης των δικαιολογητικών τους βρίσκονται άλλες 20 αιτήσεις με τον αντιδήμαρχο να εξηγεί ότι παρά την επαναξιολόγηση τους η Υπηρεσία δεν έχει προβεί στην διακοπή των παροχών τους.

120.000 ευρώ για το κοινωνικό παντοπωλείο 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό διπλασιάστηκε το ποσό για το κοινωνικό παντοπωλείο φτάνοντας τις 120.000 ευρώ.

«Το ποσό αυξήθηκε λόγω των αυξημένων αναγκών των ωφελούμενων που αφορούν ανάγκες είτε φαρμακευτικές είτε προμηθειών από το κοινωνικό παντοπωλείο» δήλωσε, ο Γ. Πατεριμός.

Θωρακίζονται οι εργαζόμενοι

Μεταξύ άλλων συνεχίζονται να πραγματοποιούνται τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 κυρίως στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»:

«Στο πρόγραμμα αυτό οι εργαζόμενοι έχουν άμεση επαφή με την Τρίτη Ηλικία αλλά και με άτομα με αναπηρία. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε επαφή με τον κόσμο γιατί μας χρειάζεται..» επιβεβαίωσε, ο Γ. Πατεριμός.

Εκτός από την καθιερωμένη κάρτα για τα σούπερ μάρκετ η διεύθυνση πρόνοιας παρέχει και μια ειδική κάρτα- κουπόνι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ωφελούμενος στο σούπερ μάρκετ.

Τέλος, η Διεύθυνση Πρόνοιας εξακολουθεί να στεγάζεται στο κτίριο της Πινακοθήκης και αναμένει σύντομα να στεγαστεί σε ένα μεγαλύτερο κτίριο προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται όλες οι δομές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ