11.6.2013 12:04

Διαφορετικές αντιλήψεις αιρετών ή μήπως επικίνδυνη αδιαφορία;

Νησί με αντίθετη τροχιά φαίνεται ότι είναι η Χίος σε σύγκριση με τη γειτονική Μυτιλήνη, εκεί όπου ο τοπικός Δήμος πιεζόμενος από την τοπική κοινωνία δράττει κάθε ευκαιρία προκειμένου να θωρακίσει τη νέα γενιά από τη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών.

Στη Μυτιλήνη…

Μία απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου αρκούσε ώστε ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, να υπογράψει προγραμματική σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Μυτιλήνης – ΚΕΘΕΑ.

Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει την δωδεκαετή μίσθωση κτιρίου, εντός του οικιστικού ιστού της πόλης της Μυτιλήνης από το Δήμο Λέσβου, προκειμένου να στεγαστούν οι Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, καθώς και το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Βορείου Αιγαίου, που θα λειτουργεί με ευθύνη και εποπτεία του ΚΕΘΕΑ.

Επιπλέον, ο Δήμος Λέσβου αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του κτιρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης.

Για το λόγο αυτό, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την εξεύρεση του πλέον κατάλληλου κτιρίου.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, τονίζει:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που καταδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη στήριξη της σημαντικής αυτής κοινωνικής δομής του τόπου μας. Τώρα πρέπει να φθάσουμε το συντομότερο δυνατόν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Είμαι σίγουρος ότι με την εξεύρεση νέου κτιρίου, το έργο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί. Ο Δήμος Λέσβου, συντονισμένα και οργανωμένα στήριξε και στηρίζει το ΚΕΘΕΑ, που προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο ενάντια στον ύπουλο εχθρό των ναρκωτικών».  

…και στη Χίο

Η υπόθεση των παιδιών που μπλέχτηκαν με τα ναρκωτικά, ή ευρέως γνωστή ως υπόθεση «LOCOS», φαίνεται ότι συγκλόνισε επιφανειακά τους άρχοντες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τους ίδιος τους πολίτες εν γένει.

Μετά τις φιέστες του 2011, ουδείς εκ των αρμοδίων ασχολήθηκε με τα αλλεπάλληλα αιτήματα των 20 περίπου οικογενειών που ζητάνε την παραχώρηση κτιρίου 100 τμ από τον Δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί στέγη ΚΕΘΕΑ στη Χίο.

Οι πρόσφατες ενέργειες για παραχώρηση αίθουσας της ΕΜΧ ναυάγησαν και έκτοτε παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, δεν ασχολείται με αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Ήδη οι δύο θέσεις θεραπευτών που δεσμεύτηκαν από το ΚΕΘΕΑ για τη Χίο θα παραχωρηθούν σε άλλο Κέντρο αν οι τοπικοί άρχοντες δεν αποφασίσουν να δημιουργήσουν υποδομή το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Άραγε διαφορετικές αντιλήψεις αιρετών ή μήπως επικίνδυνη αδιαφορία;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ