27.3.2013 13:36

Διαφωνίες μετόχων και οδηγών με φόντο την ακινητοποίηση των λεωφορείων - ΗΧΟΣ

• ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι και την Παρασκευή και νέα Γενική Συνέλευση την ίδια ημέρα αποφάσισαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι οδηγοί του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τους οδηγούς κυρίως για τα διαφυγόντα κέρδη από την απεργία των πρώτων.

«Εκτελούμε ένα έργο που λέγεται συγκοινωνία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα στην απεργία, γιατί αυτή τη στιγμή οι μόνοι που χάνουμε είναι όσοι είμαστε μέτοχοι, που προσπαθούμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα συνεργεία και τα καύσιμα. Μας ρωτάτε αν εμείς μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της δική σας απεργίας;», ήταν μία από τις τοποθετήσεις των μετόχων που έβαλε φωτιά στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στον αντίποδα οι οδηγοί λεωφορείων προέβαλαν ως κύριο επιχείρημα τους ανείσπραχτους μισθούς που φθάνουν μέχρι και τους 10 μήνες υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

«Δεν έχουμε να πάμε λεφτά στις οικογένειές μας. Καλύτερα να τα παρατήσουμε και να κάνουμε κανένα μεροκάματο από το να δουλεύουμε επί σειρά μηνών και να μην πληρωνόμαστε. Ρωτήστε μας πως είναι για 10 μήνες να πηγαίνουμε στα σπίτια μας με άδεις τσέπες επειδή η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αποδώσει τα δεδουλευμένα μας».

Την απόφαση των οδηγών στήριξε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς ο οποίος μετά τη Γ.Σ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Καλαγκιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ