14.1.2013 11:26

«Διαφάνεια στις αναλύσεις νερού»

ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

Στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία από τις αναλύσεις νερού για το 2012, επιδόθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα πολιτών του νησιού που μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του http://www.gopetition.com , ζητάει πλήρη διαφάνεια στα αποτελέσματα των υδροληψιών.

Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της σελίδας, τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για κακή ποιότητα νερού με μεγάλη περιεκτικότητα σε Αρσενικό και Υδράργυρο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό της ΔΕΥΑΧ που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την περιεκτικότητα των λεγόμενων βαρέων μετάλλων στο πόσιμο νερό.

Η επιστολή

«Καταθέτουμε αίτηση στον Δ/ντη της ΔΕΥΑΧ να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αναλύσεων του πόσιμου νερού για το 2012. Ζητάμε να ξέρουμε τι νερό φθάνει στις βρύσες μας.

Όλοι ξέρουμε ότι χωρίς νερό δεν μπορούμε να ζήσουμε.
Το νερό είναι πηγή ζωής και ως τέτοιο θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Εδώ στη Χίο η ποιότητα του νερού έχει επικίνδυνα υποβιβαστεί.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νερό που φθάνει στις βρύσες μας το οποίο περιέχει βαρέα μέταλλα (υδράργυρο, αρσενικό). Η ΔΕΥΑΧ οφείλει να μας ενημερώσει υπεύθυνα και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ποιότητας του νερού για το 2012 το οποίο που αγοράζουμε από εσάς και διαχειρίζεστε για λογαριασμό μας.

Αίτηση προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Μιχάλη Φυτούση Ζητάμε από εσάς ως υπεύθυνους του φορέα διαχείρισης των υδατικών πόρων (άντλησης, τιμολόγησης & ποιοτικού ελέγχου) του νησιού να δώσετε στην δημοσιότητα αλλά και να αναρτήσετε στο δικτυακό τόπο της ΔΕΥΑΧ, όλα τα στοιχεία των σημείων δειγματοληψίας και της ποιότητας των ελέγχων που έχετε κάνει τον τελευταίο χρόνο (2012) σε ότι αφορά βαρέα μέταλλα, νιτρικά και ιχνοστοιχεία για το σύνολο του νησιού», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι δημιουργοί της ιστοσελίδας

 

Αναφορικά πάντως με την αποδοχή του κόσμου, ήδη στα πρώτα δύο 24ωρα η σχετική φόρμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 176 υπογραφές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ