4.3.2014 10:35

Δια της πλαγίας, στεγασμένος χώρος ταξί στο κέντρο

ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την παράκαμψη των ενστάσεων της Αρχαιολογίας στη δημιουργία στεγασμένου χώρου αναμονής Ταξί στο κέντρο της πόλης επιχειρεί η δημοτική αρχή Χίου που έπειτα από αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί, αναμένεται να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών Λ. Τσακό, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι εξαιτίας της οπτικής επαφής της πιάτσας των ταξί της Πλατείας με την είσοδο του Κάστρου η όποια παρέμβαση απαιτεί προηγούμενη άδεια από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων γεγονός που παρακάμπτεται μόνο με προκήρυξη αρχιτεκτονικό διαγωνισμού.

Μάλιστα η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω σημειώνοντας ότι στον σχετικό διαγωνισμό θα δοθούν και τρία ισόποσα έπαθλα των 1000 ευρώ για τις 3 καλύτερες προτάσεις.

Σημειωτέο δε, ότι ο στεγασμένος χώρος των ταξί δεν θα αφορά τα αγοραία οχήματα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ