15.6.2016 11:09

Δεν προβλέπεται επέκταση του αεροδρομίου μέσω πακέτου Γιούνκερ

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κατηγορηματικός ως προς το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» ότι προβλέπεται αναβάθμιση κι επέκταση του αεροδρομίου Χίου, μέσω της επιχορήγησης από το πακέτο Γιούνκερ με 105 εκ. ευρώ  μέσα από σύμπραξη με ιδιώτη, είναι σε δηλώσεις του στον «π» ο κυβερνητικός βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Επιστρέφοντας από το Τελ Αβίβ το απόγευμα της Τρίτης και πληροφορούμενος για το δημοσίευμα ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

«Το δημοσίευμα διαψεύδεται κατηγορηματικά. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για παραχώρηση ή σύμπραξη με ιδιώτη μέσα από το πακέτο Γιούνκερ. Αυτό το οποίο μου μετέφεραν από το Υπουργείο είναι ότι ο μοναδικός σχεδιασμός που υπάρχει είναι αυτός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που προβλέπει την αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών του αεροδρομίου. Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρηματοδότηση για το έργο. Σε ότι αφορά το έργο της περίφραξης αυτό προχωράει ομαλά και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί», ανέφερε στον «π» ο κ. Μιχαηλίδης, κλείνοντας προς το παρόν το σενάριο της επέκτασης του αεροδρομίου μέσω του πακέτου Γιούνκερ. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ