12.11.2013 8:17

Δεν κατάφεραν να «αποβιβαστούν» οι Τούρκοι στη Χίο [ΦΩΤΟ]

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χίο καθώς στάλθηκε από το Πεντάγωνο προς τη στρατιωτική διοίκηση του νησιού κωδικοποιημένο τηλεγράφημα ότι «αναμένεται αποβατική ενέργεια Τούρκων στο νησί από τη θάλασσα».

Αμέσως όλες οι στρατιωτικές μονάδες τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση και οργανώθηκε η άμυνα του νησιού.

Το σενάριο της άσκησης «Ακρίτας» βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Αποβατικά σκάφη και πολεμικά πλοία υποστήριξης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο ρόλο των εχθρικών δυνάμεων κατευθύνονταν προς τη Χίο την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ η στρατιωτική διοίκηση του νησιού οργάνωνε την άμυνα της. Επανδρώθηκαν ορύγματα ενώ ανοίχτηκαν και νέα . Μπήκαν εμπόδια σε όλες τις ύποπτες (με μεγάλη προσβασιμότητα) για απόβαση ακτές. Επανδρώθηκαν οι γραμμές άμυνας και στήθηκαν πυροβολεία για να αποκλειστεί κάθε προγεφύρωμα των εχθρών.

Οι στρατιωτικές μονάδες του νησιού είχαν ετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν με ιδίες δυνάμεις όλα τα ενδεχόμενα. Η άσκηση διήρκησε και τη νύχτα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ