9.6.2016 0:46

Το μήνυμα απερρίφθη

Την αποχή από την διαμαρτυρία των "αγανακτισμένων" πολιτών της Χίου, επέλεξε η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, που υποψιασμένη για την δράση ακραίων στοιχείων ήδη από τον περασμένο Απρίλη, έδωσε το δικό τους μήνυμα.

Παρά τις προσπάθειες γνωστών ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου να πολώσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα μετά τα επεισόδια της Σούδας, η προγραμματισμένη συγκέντρωση δεν κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 100 άτομα.

Οι συγκεντρωμένοι, που έδωσαν από την αρχή το στίγμα τους και τις προθέσεις τους, πετώντας κροτίδες και βρίζοντας όποιον τολμούσε να βγει στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, προσπάθησαν αρκετές φορές να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις, ανεπιτυχώς όμως, αφού διαλύθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Στο αποκορύφωμα της κινητοποίησής τους, έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο, βρίζοντας δημοτικούς συμβούλους και όσους διαφωνούσαν με τις πρακτικές που ακολουθούσαν.

Καθ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους, η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τις κινήσεις τους ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου και στο χώρο της Σούδας για να προστατεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένα στο νησί από τα τέλη Μαρτίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ