31.1.2017 14:28

Δεκάδες Χιώτες στο όριο της φτώχειας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μία διαφορετική διάσταση, από αυτή που κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση για την έναρξη αιτήσεων για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, μεταφέρει μέσω του politischios.gr ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε, αν υπολογίσει κανείς μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια τόσο των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και του προγράμματος ΤΕΒΑ τότε ο αριθμός των φυσικών προσώπων που έχουν αναγκαστεί εξαιτίας των συνθηκών να ζουν στο απόλυτο καθεστώς φτώχειας, δηλαδή με περίπου 1.200 ευρώ το 6μηνο, είναι ιδιαίτερα τρομακτικός για τη Χίο.

«Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου έχουμε 1250 άτομα και στο ΤΕΒΑ 432 οικογένειες. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που ζουν στο όριο της φτώχειας, είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τα δεδομένα του νησιού», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σταγόνα στον ωκεανό

Κι ενώ δεκάδες οικογένειες του νησιού έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με τα οικονομικά αδιέξοδα, τα κριτήρια που θέτει το Υπ. Εργασίας για να μπορέσει κάποιος να καταστεί δικαιούχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, είναι τόσο αυστηρά σε σημείο που να πρέπει κάποιος να εμφανίσει ανώτερο ποσό αποδοχών 1.200 ευρώ ανά εξάμηνο.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους, στον ηλεκτρονικό ιστότοπο www.keaprogram.gr, ενώ εάν  -σε οποιονδήποτε-  παρουσιασθούν προβλήματα κατά τη συμπλήρωσή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.

Επιπλέον, αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοιας) του Δήμου (κτήριο πρώην Κινηματοθέατρο «ΡΕΞ»), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 09.00 έως 13.00 (Τηλ. Δ/νσης Κοιν. Πρόνοιας: 2271350052 έως 2271350056 και Κ.Ε.Π.: 22713 50888).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, τους έξι (6) τελευταίους μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 1.200 € /εξάμηνο
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από 2 ενήλικα μέλη  ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο μέλος  1.800 €/εξάμηνο
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από 2 ενήλικα και 1 ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα μέλη 2.100 €/εξάμηνο
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από 3 ενήλικα μέλη  ή 2 ενήλικα και 2 ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 ανήλικα μέλη  2.400 €/εξάμηνο
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από 3 ενήλικα και 1 ανήλικο μέλος ή 2 ενήλικα και 3 ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 4 ανήλικα μέλη 2.700 €/εξάμηνο
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από 4 ενήλικα μέλη ή 2 ενήλικα και 4 ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 5 ανήλικα μέλη 3.000 €/εξάμηνο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ