26.7.2016 11:17

ΔΕΔΔΗΕ: Διαψεύδει τα σενάρια ότι καλώδιο της ΔΕΗ προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά

«Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ», Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ «π»

Η επομένη της πυρκαγιάς βρίσκει τη Χίο και τους κατοίκους της να μετρούν τις πληγές τους αλλά και την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής να αναζητά τον υπαίτιο της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε τα νοτιόχωρα.

Το σενάριο της έναρξης της πυρκαγιάς από πτώση καλωδίου της ΔΕΗ, είναι το πλέον επικρατέστερο αφού η πληροφορία διαδίδεται έντονα μεταξύ στελεχών της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί «off the record» η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την ευρύτερη περιοχή του Λιθίου προήλθε από πτώση καλωδίου από πυλώνα της ΔΕΗ, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής να μην επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει την είδηση.

Αρνούνται ότι ευθύνονται για την πυρκαγιά

Την ώρα πάντως που το συγκεκριμένο σενάριο συζητείται έντονα ο διαχειριστής του Δικτύου της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) διαψεύδει οποιοδήποτε σενάριο ότι η πυρκαγιά προήλθε από πτώση καλωδίου.

«Βεβαιώνουμε τους πάντες ότι η πυρκαγιά δεν προήλθε από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιά στο δίκτυο μας και όχι το αντίστροφο. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια, δεν υπάρχει καμία απόδειξη αλλά ούτε καν ένδειξη ότι η πυρκαγιά οφείλεται στο δίκτυο της ΔΕΗ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ