14.6.2012 18:39

Debate ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΛΙΑΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ "Π"

 

Τα προεκλογικά τους πυρά, διασταύρωσαν μέσα από το web tv του «πολίτη» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου Ηλ. Κλεισσάς με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αθανασόπουλος, σε μία συζήτηση που επικεντρώθηκε κυρίως στα τοπικά θέματα, με έμφαση τον τουρισμό, τη ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών αλλά και την ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα.  

Υπέρμαχος των μέχρι σήμερα διεκδικήσεων που αφορούν τις συγκοινωνιακές υποδομές, εμφανίστηκε ο Ηλ. Κλεισσάς τονίζοντας ότι η πολυπόθητη τουριστική ήταν πάντα μέσα στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ και το σημειώνω για όσους πιθανά το έχουν ξεχάσει είναι αυτό που έθεσε τις βάσεις για τα μεγάλα έργα υποδομής του νησιού. Και το λιμάνι και το αεροδρόμιο και το Νοσοκομείο είναι έργα που σχεδιάστηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία τα παρέλαβε ημιτελή το κόμμα και τα παρέδωσε πλήρως λειτουργικά στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Κλεισσάς.

Στον αντίποδα κατά των μεγάλων έργων εμφανίστηκε ο κ. Αθανασόπουλος τονίζοντας ότι η Χίος θα πρέπει να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές και να αποζητήσει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

«Έχουμε σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα προκειμένου να δούμε έργα υποτιθέμενης ανάπτυξης όπως αυτά του αεροδρομίου και του νέου λιμένα. Ποιος μπορεί να μας διασφαλίσει ότι με την επέκταση του διαδρόμου θα αυξηθεί ο τουρισμός; Τι απέγινε η περιβόητη αξιοποίηση της δυτικής πύλης των Μεστών; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η τοπική κοινωνία και κυρίως να ερευνήσει και άλλες μορφές ανάπτυξης ηπιότερης κλίμακας», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος.

Οι δύο εκπρόσωποι πάντως διαφώνησαν ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να τονίζει ότι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθητικό τρόπο τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, φέροντας ως παράδειγμα τη διάσταση απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του σε ότι αφορά την παραμονή στο Ευρώ.

«Το κάθε μέλος, έχει τη δική του άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται συνολικά από τον πρόεδρό του, τον Αλέξη Τσίπρα. Θα πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα υπέρ της Ε.Ε. και του Ευρώ και αυτό θα φανεί με τον πλέον ξεκάθαρα τρόπο την επομένη των εκλογών όταν ο λαός θα μας έχει δώσει τη δύναμη να παλέψουμε για την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών», ανταπάντησε ο κ. Αθανασόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η συνέντευξη διάρκειας 58 λεπτών υπάρχει στο web tv του «Π» στη διεύθυνση http://www.livestream.com/politischios

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ