3.6.2016 10:28

Δανείζεται για να πληρώσει τη ΒΙ.ΑΛ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 235.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Στη λύση του δανεισμού προκειμένου να αποπληρώσει το τίμημα της απόκτησης της ΒΙ.ΑΛ. καταφεύγει ο Δήμος Χίου. Με εισήγησή του στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στρατής Γδύσης θα ζητήσει από το σώμα την έγκριση για δύο δάνεια των 235.000 ευρώ με σκοπό να αποπληρωθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Χαλκειός.

Η αποπληρωμή

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για την αγορά του ακινήτου που στεγάζει το hotspot της Χίου ανέρχεται σε 670.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα ο Δήμος έχει αποπληρώσει μόνο τις 200.000 ευρώ, ποσό που έλαβε ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα έξοδα που έχει κάνει για τη διαχείριση του ζητήματος σε τοπικό επίπεδο.

Οι διαβεβαιώσεις αλλά και οι προσδοκίες ότι το Υπουργείο θα συνέχιζε την επιχορήγηση του Δήμου Χίου, από την οποία θα αποπληρώνονταν ο ιδιοκτήτης της ΒΙ.ΑΛ.,  φάνηκαν εν τέλει κενές περιεχομένου με αποτέλεσμα ο Δήμος αυτή τη στιγμή να αναζητά περί τις 470.000 ευρώ.

Έτσι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης, η Δημοτική Αρχή καταφεύγει στον δανεισμό.

Σύμφωνα με τον Στ. Γδύση ο Δήμος θα λάβει δύο δάνεια. Ένα δάνειο 235.000 ευρώ για να αποπληρώσει τη δόση του Δεκεμβρίου του 2016 και άλλο ένα δάνεια ύψους 235.000 ευρώ για τη δόση του Δεκεμβρίου του 2017.

Προς το παρόν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δανεισμό του Δήμου δύο τράπεζες και συγκεκριμένα η τράπεζα Αττικής και η Εθνική Τράπεζα χωρίς να έχει γίνει γνωστό το επιτόκιο δανεισμού.

Και οι δύο τράπεζες ζητούν από τον Δήμο τη δέσμευση 470.000 ευρώ από το αποθεματικό του, που μετά βίας ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων είναι τα δέκα χρόνια και ο Δήμος θα καλείται να καταβάλει κάθε χρόνο 25.000-30.000 ευρώ για καθένα από τα δάνεια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ