20.1.2014 15:15

Βρήκε τη θέση που του αξίζει

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΟΥΛΩΤΗΣ

Στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας βρήκε τελικά μόνιμη στέγη το θρυλικό θωρηκτό του Αυτοκρατορικού Στόλου της Ιαπωνίας «Yamato» που κατασκεύασε στα πλαίσια του εθίμου των Αγιοβασιλιάτικων καραβακιών το συνεργείο της Παναγίας Τρουλωτής.

Για το ομοίωμα του θωρηκτού, το οποίο ξεπερνάει σε μήκος τα 5 μέτρα (5,8 μ. για την ακρίβεια), εργάστηκαν συνολικά 8 άτομα, που, όπως εξηγεί στον «π» το μέλος του συνεργείου Π.  Μπεχλιβάνης, έψαχναν μετά το έθιμο μία μόνιμη στέγη προκειμένου να εκτεθεί δημοσίως.

«Αν και η Πρεσβεία της Ιαπωνίας βρήκε το πλοίο εξαιρετικά ενδιαφέρον δεν είχε χώρο λόγω του μεγέθους του να το εκθέσει σε κάποιο χώρο. Έτσι μας συνέστησαν το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και πλέον περιμένουμε τα τυπικά προκειμένου να μεταφερθεί το σκαρί στην Αθήνα. Αυτού που απομένει να μάθουμε από τους αρμόδιους είναι αν θα εκτεθεί στο εσωτερικό του μουσείου ή σε κάποιον άλλο χώρο», κατέληξε ο κ. Μπεχλιβάνης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ